Villa Kogelhof wows in Holland

This breathtaking house in Holland was designed by Paul de Ruiter Architects and features a raised rectangular space mirrored perpendicularly by another resting underneath the ground.

EcoHouseHolland1

Villa Kogelhof has designed to be energy neutral. The owners have planted 71,000 young trees that will grow into their own personal forest used for heating. The top rectangular space also features solar panels to generate electricity, along with a planned windmill!

EcoHouseHolland3

The upper rectangle contains most of the living areas with the bottom rectangle reserved for garage space and an office. A lake was also constructed above the bottom box.

EcoHouseHolland2

Full floor-to-ceiling glazing gives the owners amazing views of the Dutch landscape.

EcoHouseHolland4

The interiors feature lots of white sharp spaces that complete this modern design’s look.

A grand design!

(Source: Dezeen)

This entry was posted in Web Watch. Bookmark the permalink.